Intro

Een waterdicht informatiesysteem voor het loodswezen

Het Loodswezen Informatie Systeem (LIS) is een Enterprise Application-systeem. Het verzorgt de volledige opvolging van het beloodsingsproces van het Vlaams Loodswezen en het Nederlands Loodswezen regio Scheldemonden. 

Services

Softwareontwikkeling, beheer, onderhoud, 24/24-helpdesk, gebruikersbeheer, incidentenbeheer, change management, monitoring van alle processen en koppelingen.

Clients

Vlaams Loodswezen en Nederlands Loodswezen regio Scheldemonden.

Het LIS staat in voor het beloodsingsproces vanaf de loodsbestelling via planning, inzet, beurtregeling, scheepsopvolging, facturatie, berekening loodstoelages, personeelsbeheer tot logistieke opvolging. Ook het verstrekken van statistische gegevens aan het management behoort tot dit proces.

Binnen het LIS werden heel wat belangrijke projecten gerealiseerd. We zetten deze graag even op een rijtje.

  • Het verwerken van AIS (scheepsposities) en het genereren van automatische passages op belangrijke knelpunten.
  • Het visualiseren van schepen en van een scheepstrack op nautische kaarten. Inclusief stroom-, hydro- en meteogegevens, sleepboten en meer.
  • Het realiseren van een predictiemodel inclusief het optimaal timen van de bemanning in functie van inkomende sluisplanning of gevraagde tijd van aankomst.
  • De toerbeurttijd in de GTiTool voor de sluisplanning Terneuzen steunt 100% op het predictiemodel van LIS.
  • Het LIS levert een reisplan voor agenten en stakeholders via de website en anticipeert tegelijk op de havensystemen van Zeebrugge, Antwerpen en North Sea Port.
  • TAURIS ontwierp een mobiele app die de loodsen toegang geeft tot informatie over de reis, het reisplan, meteogegevens … Dit digitaal loodscertificaat vervangt de papieren versie.
  • Het LIS voorziet verder in het informeren van loodsen tijdens de reis, monitort transport en interageert met verschillende havensystemen.
  • LIS is actief voor het Vlaams Loodswezen en het Nederlands Loodswezen regio Scheldemonden en regio IJmond (Amsterdam). 
  • Gedeeltelijke activering in de regio Rijnmond voor visualisatie van schepen op kaart en koppeling met het Landelijk Schepenbestand.
  • Gedeeltelijk voor het opvolgen van de vaarurenregistratie voor het Nederlands Loodswezen.

LIS is, in het kader van de ketenwerking in het Scheldegebied, via het Central Broker System (CBS) gekoppeld aan de Vlaamse havens, aan het systeem van de Schelde Radar Keten en aan andere dienstverleners, zoals sleepbedrijven.

Voor meer informatie over deze diensten mag u ons altijd vrijblijvend contacteren.

Contacteer ons